Gooood morning kära läsare!

Skrivet av admin Upplagt Apr - 12 - 2011
Tusen takk for alle fantastiske mail fra så mange lesere… jeg kjenner meg berörd…takk! I dagens ”letter” vill jag dela med mig av ett brev från en mamma som var på min  föräldraföreställning  ”från ärtan i näsan till p-piller (en hysterisk rolig föreställning för alla fantastiska föräldrar) i ett fullsatt folkets hus i Umeå. Namnet på mamman är skyddat som ni säkert förstår, men läs och njut alla ni fantastiska vardagshjältar. Hej Atle och tack för en fantastisk föreläsning! Jag skrattade så tårarna rann och linserna ramlade ut, men såååå skönt och befriande. Jag är en tvåbarnsmamma som ofta känner skuld och har dåligt samvete för att jag inte är ”perfekt” och räcker till, men denna kvällen fick jag en insikt som gav mig en aha-känsla. Du inledde din föräldraföreläsning med ett löfte om att du skulle ha ögonkontakt åtminstone en gång med alla i publiken. Jag tyckte det var ett ganska våghalsigt löfte då vi var närmare 800 föräldrar på plats. Försökte dämpa min besvikelse över den förväntat uteblivna ögonkontakten och kände en lätt irritation att du nämnt det över huvud taget. Jag skulle ju komma att upptäcka att jag var en av dem i publiken som du ”inte såg” och tvingas fundera över varför ”alla andra” fick den utlovade ögonkontakten – men självklart inte jag. Barnsligt eller hur! Nu blev jag i alla fall väldig överraskad över att  vi faktiskt hade ögonkontakt vid flera tillfällen. Det känns lite larvigt, men jag vill ändå speciellt tacka dig för att du höll ditt löfte – förmodligen till alla oss som satt där! Jag fastnade också för det du sa om föräldrarnas betydelse för barnen och att de positiva upplevelser, händelser och minnen de kan ha från sin barndom ofta är kopplade till familjen. För några år sedan åkte jag till London med mina två barn. Min då 14-åriga dotter var inget trevligt selskap under resan. Hon klagade på allt, uppträdde provokativt, snäste av både mig och lillebror som fattade ”nada”, andra människor icke att förglömma. Flera gånger var jag nära att avbryta resan, och när vi kom hem var jag helt fysiskt och mentalt slut. Min slutsats var att detta var en totalt bortkastad resa som vi skulle tänka noga över innan vi upprepade. Fyra år senare… när min dotter tog studenten höll hon ett tal riktad till mig med fokus på ”gamla minnen” och tog självklart upp den olycksaliga resan och sa: "Mamma, minns du vår resa till London och hur fantastiskt roligt vi hade – kan vi inte göra om det igen?!” Ett milt sagt överraskande uttalande med tanke på min egen upplevelse. Men den föll hur som helst mera på plats då du berättade om barns positiva minnen." Må gott kram  ”åsa" ”Goda handlingar ger goda handlingar tillbaka  - när man minst förväntar det” -Atles motto Så kära läsare varför inte använda en stund i påsken till ”story telling” och dela goda historier  från förr inom familjen – det kommer garanterat framkalla goda skratt och  stärka banden inom familjen. På en helt vanlig tirsdag kyss og klem fra Atle...
Kategori: Psst!

Kommentarer är låsta.