Tuesday morning letter…2011-04-19

Skrivet av admin Upplagt Apr - 19 - 2011
"Sätt av tid till ditt barn medan ditt barn har tid för dig" - Atles motto Den 11 januari 2011 var en helt underbar vinterdag – en sån dag som för tankarna tillbaka till åren då barnen var små och man åkte pulka, fick snö innanför tröjan och barnen drack varm choklad med grädde som fastnade på näsan och blandade sig med snoret. På denna fantastiska dag i herrens år 2011 var min dotter och jag på väg till Landvetters flygplats. Malin skulle flytta till London för att jobba och läsa. På resan ner och i avgångshallen pratade vi genom allt praktiskt att tänka på och det kändes lugnt och fint. När det blev Malins tur att ”checka in” hände det något inom mig som jag var helt oförberedd på – det högg till i hjärtregionen, en smärta som spred sig i hela kroppen och jag fick svårt att andas och trodde det var en hjärtinfarkt. Efter en stund insåg jag vad det var…sorg. Jag var noggrann med att inte visa min dotter hur jag kände (så dum man kan vara), men när jag såg henne försvinna genom säkerhetskontrollen brast det något inom mig – en känsla av obeskrivlig saknad... Det var precis samma känsla som när jag klippte navelsträngen på henne den 18 april kl 22.25 1990 på Borås lasarett, men självklart den gången med fokus på lycka. 21 år senare på Landvetters flygplats flög det 1000 tankar fyllda med minner genom mitt huvud från saker vi upplevt tillsammans. Jag grät hela vägen hem, och i Bollebygd blev jag tvungen att stanna på bensinmacken för att jag inte såg något genom tårarna... Kära läsare, det jag försöker beskriva i Tuesday morning letter är hur viktigt det är att sätta av tid till ditt barn, om du vill att ditt barn skall ha tid för dig. För den dagen kommer när dom lämnar oss och vi inser att ”this is it”. Efterord på en tisdag eftermiddag... I dag kl 15 lyfter ett Ryanair-plan från Säve flygplats med destination London och ombord finns två förväntansfulla tonåringar som längtar efter sin storasyster Malin…och jag som också åker med kommer nog att beställa ett glas champagne – skåla i det tysta – klappa mig själv på axeln och säga…Atle du är faktiskt helt FANTASTISK…SKÅL!! Så kära läsare…..trots alla våra fel och brister gör vi föräldrar så gott vi kan och älskar våra barn över allt. Så glöm inte att säga till ditt barn att "du är helt fantastisk" – glöm inte säga till dig själv "Jag är bara så helt...FANTASTISK!" En vårkram från Atle. Skicka den gärna vidare till någon som behöver det just nu!
Kategori: Psst!

Kommentarer är låsta.