Tuesday morning letter…2011-04-26

Skrivet av admin Upplagt Apr - 26 - 2011
”Ett godt skratt får dig att släppa garden” - Atles motto Ni som har varit på en av mina föreläsningar/föreställningar vet att mina två symboler för kul på jobbet är ett hjärta och en solblomma. Hjärtat handlar om att det är otänkbart att skapa ett framgångsrikt företag utan omtanke om varandra. Solblomman står för glädje och att ju mer positiv energi jag använder desto mer får jag tillbaka. Vid två tillfällen föreläste jag för all personal på akuten på Kristianstad Lasarett och jag berättade om varför just skrattet, glädjen och lusten är så viktigt inom företaget. Skrattet får oss att släppa garden som igen skapar glädje och lusten att utvecklas…solblomman finns inom oss - i vårat hjärta och det är så viktigt att vi sprider den till alla som kommer in genom dörren. Du kan visa att du - bryr - dig genom att göra följande små saker:Solblomma
  • Få ögonkontakt och ge ett varmt smil
  • Säg något uppmuntrande
  • Ta initiativ till ett samtal
  • Ge beröm när någon har gjort något positivt
Jag avslutade med …visa gärna att du bryr dig lite extra om någon som har det svårt. När jag kom till jobbet idag fanns det ett mail från Elin Schwieler, som jobbar på Kristianstad Lasarett, om att hon vill ha min solblomma som skylt i storlek 1,5 x 1,5 meter… Den skall placeras vid ingången på akuten. Kära läsare det finns ett ordspråk myntat av Nelson Mandela som lyder: ”You make a difference” och jag tror vi oftare behöver säga det till varandra…så tack Elin för ditt mail, det ger mig energi och gnista att möta var och en av alla de tusentals vardagshjältar som finns runt om i Sverige och andra länder. En varm kram från Atle….och glöm inte att ett godt skratt förlänger livet…
Kategori: Psst!

Kommentarer är låsta.