Atle Johansen – Inspirerar

Skrivet av admin Upplagt Sep - 13 - 2011
HIGH FIVE...ha en strålande dag! "Atle, du är helt fantastisk - tänk dig att bland miljarder av rumpetroll (spermier) blev just du född - HAVE A NICE DAY!" - så har jag sagt till mig själv varje morgon sen den 21 september 1980. Jag är född med två begåvningar - både dyslektiker och en obotlig optimist, som hela mitt liv har fått kjempa för alla mina framgångar, och jag lärde mig tidigt att se möjligheter där många såg problem. I skolan envisades mina lärare med att rätta alla mina skriftliga prov med röd penna, så vad gör en optimist? Jo, jag började skriva med röd penna och vips...alla rätt - High Five! Ni av er som varit på en av mina föreläsningar vet att mina två symboler för att trivas på jobbet är ett hjärta och en solblomma. Hjärtat symboliserar att det är omöjligt att skapa en positiv arbetskultur och ett framgångsrikt företag utan omtanke om varandra - att "bry sig om"-faktorn är viktig. Solblomman som finns inom var och en står för skratt, glädje och lust. Skrattet får oss att släppa "garden" som igen ökar glädjen och lusten att utvecklas tillsammans... Så sprid den till alla som kommer in genom dörren - High Five! Jag ställer ofta frågan till personalen om vad som kännetecknar en typisk svensk... Det som alltid lyfts fram är ordet lagom, men när jag senare ber dom ge varandra High Five, ger dom istället sina kollegor High Ten! Hmmm... Det måste ju betyda att de är bättre än de själva tror de är - HIGH TEN! För mig är det typiskt svenskt ”att bjuda på sig själva”… Jag som norrman kan konstatera att det är svenskarna som byggt upp bygg-, service-, restaurangbranschen och sjukvården i Norge – High Ten Sweden!! I dagarna skriver jag för fullt på min kommande bok med titeln HIGH FIVE…i livet. Om skratt, glädje och lust. 5 teser från boken:
  • Varför går vi till jobbet...egentligen?
  • Full potential
  • Om vi vill - kan vi!
  • Beröm...nu!
  • Humor är alltid roligt - ha kul!
Så kära spermie, glöm OS- och VM-tävlingar - du är född vinnare - have a nice day...HIGH FIVE!
Kategori: Psst!

Kommentarer är låsta.